Spectaculaire feestavond voor kansarme gezinnen bij Yankee Doodle Assen.

Onder de naam Thania Lawrence probeert zij als TikTok ster (in het dagelijks leven overigens Lynette) iets terug te doen voor mensen die het minder hebben. Daarom organiseert ze op 7 maart een feestavond bij Yankee Doodle Assen. Vijftien gezinnen die door financiële en/of sociale omstandigheden wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken, zijn uitgenodigd voor een onbezorgde leuke avond.

TikTok ster

Lynette ging op TikTok omdat haar dochter een account had. ‘Ik wou checken of alles wel veilig was en toen ontdekte ik dat TikTok veel meer is dan alleen dansjes’. Ze maakte een account aan en net als vroeger, toen internet in opkomst was en Lynette niet haar eigen naam wou gebruiken, maakte ze een account aan als Thania Lawrence. Haar maatschappelijke betrokkenheid die heeft Lynette altijd al gehad. ‘Ik kom graag op voor mensen die het minder hebben. Daarom maak ik al jaren voedselpakketten en deel deze uit aan mensen die onder de armoedegrens leven.’ De combinatie tussen haar maatschappelijke inzet en dit filmen op TikTok maakt dat Thania op dit moment al meer dan 72.000 volgers heeft.

Een samenwerking met Stichting Budget Support

Samen met de Gemeente Assen en Stichting Budget Support organiseert Thania Lawrence op 7 maart een feestelijke avond. ‘Vijftien gezinnen, die nog nooit uiteten zijn geweest en onder de armoedegrens leven, krijgen de avond van hun leven. We gaan eerst eten bij Yankee Doodle Assen en daarna springen bij Jumpstyle Assen. Een onvergetelijke avond die zonder sponsoren nooit mogelijk was geweest!’

Familierestaurant Yankee Doodle Assen

Voor Thania Lawrence was het direct duidelijk waar de feestavond moest plaatsvinden. ‘Bij Yankee Doodle Assen natuurlijk! Gezinnen kunnen hier heerlijk eten en er is een speciale Kidsclub. Hier kunnen kinderen lekker spelen en genieten. Daarnaast is het restaurant zelf van binnen een hele belevenis voor jong en oud en hangt er een gemoedelijke en familiaire sfeer.’

De toekomst

Het is de bedoeling om deze spectaculaire avond niet alleen in Assen te organiseren. ‘We willen dit binnenkort ook bij Yankee Doodle Emmen gaan doen met aansluitend een bezoek aan de bioscoop die ernaast zit. Dit natuurlijk voor kansarme gezinnen die in Emmen e.o. wonen. En het liefst doen wij dit vaker en gaan we heel Nederland door.’

Thania een handje helpen?

Wil jij Thania helpen om kansarme gezinnen te ondersteunen? Dit kan op verschillende manier. ‘Mensen kunnen altijd kleding, speelgoed en voedsel opsturen. Ik zorg er dan zelf voor dat dit op de juiste locatie terecht komt. Natuurlijk kan men ook geld overmaken. Ben jij niet in de gelegenheid mij te helpen? Geen probleem. Als je mijn video’s bekijkt op TikTok en deze deelt, dan help je mij al enorm! Zo komt mijn boodschap hoe dan ook terecht bij mensen die mij misschien wel verder kunnen helpen.’ Je kunt Thania volgen op TikTok onder: @thanialawrence